Browsing by Author "Mehmet Hayta"
Now showing items 1-2 of 2
-
Kek kalitesinin ve raf ömrünün iyileştirilmesi
Burçak Uçar; Mehmet Hayta (2012)Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte hazır yemeğe ve farklı tatlara olan ilgi nedeniyle ülkemizde kek üretimi giderek artmaktadır. Keklerde en önemli problem olan raf ömrünün uzatılmasıdır ve kekler daha kaliteli ... -
Yenilebilir bitki ve tohum filizlerinin fonksiyonel özellikleri
Hasan Yetim; İsmet Öztürk; Fatih Törnük; Osman Sağdıç; Mehmet Hayta (2010)Yenilebilir filizler; bazı bitki ve tohumlarının belirli sıcaklık ve sürelerde çimlendirilmesi ile elde edilen ve fonksiyonel bileşenlerce zengin gıdalardır. Filizler, besinsel özellikleri yanında çimlendirilmeleri esnasında ...